Pirtek Utrecht FEDA gecertificeerd Assemblagebedrijf

Hydrauliekblog

Op 21 september 2023 ontving Sytse van der Bij, directeur/eigenaar van Pirtek Utrecht uit de handen van Arjan Coppens, voorzitter van brancheorganisatie FEDA, één van de eerste kwaliteitscertificaten die in Nederland zijn verstrekt.

Het feit dat Pirtek hiervoor in aanmerking kwam, heeft te maken met de uitstekende wijze waarop het center de werkzaamheden en veiligheidsaspecten op orde heeft. Certificering als Erkend Slangassemblagebedrijf onderstreept dat Pirtek Utrecht de hoogste normen in hydrauliekslangassemblage hanteert. Deze normen omvatten alle processen die uiteindelijk leiden tot veilige slangassemblage: van de initiële goederenontvangst- en controle tot het uitvoeren van eindtests, en van veiligheidstraining en de implementatie van protocollen tot een correct gebruik van machines en gereedschap.

ONDERSCHEID

Dit certificaat onderscheidt zich van de andere certificaten omdat tot dusverre de individuele medewerkers werden gecertificeerd voor veilig werken. Nu is het bedrijf in zijn totaliteit gecertificeerd. Voor de klanten is dit een groot pluspunt. Door slangassemblages af te nemen via een servicepunt met dit FEDA certificaat, is dit een onafhankelijk verklaarde garantie voor deugdelijke en veilige producten.

Sytse van der Bij ontvangt het FEDA certificaat voor Pirtek Utrecht
Trotse medewerkers van team Pirtek Utrecht.

Peter de Ru, operations director van Pirtek Benelux: “Om dit certificaat te behalen hebben we onze bestaande assemblage procedures en werkwijze nog eens zorgvuldig onder de loep genomen. Hierbij hebben we uiteraard ook de feedback van de ervaren auditors van de Feda meegenomen. Naar aanleiding hiervan hebben we een aantal zaken toegevoegd zoals de batch registratie i.v.m. de volledige traceability van onze hydrauliekslangen en koppelingen en hulzen en de vermelding van de werkdruk op de werkorder.”

Trotse directeur Sytse van der Bij van Pirtek Utrecht hierover : “Voor de markt betekent deze certificatie dat gecertificeerde bedrijven zoals wij naar de markt toe kunnen aantonen dat ons product, de slangassemblage, op een veilige en zorgvuldige wijze is samengesteld conform de procedures zoals door de FEDA voorgeschreven en getoetst. Een bijkomend aspect voor ons als bedrijf is dat onze eigen medewerkers gemotiveerd en trots zijn dat zij hier aan hebben kunnen bijdragen.

SAMENWERKEN

In de toekomst blijven wij samenwerken met de FEDA om het veiligheidsbewustzijn bij onze medewerkers en de markt te blijven onderstrepen. Alle Pirtek monteurs zijn bijvoorbeeld getraind en gecertificeerd conform de FEDA cursus Veilig werken met hydrauliekslangen- en componenten.”

Tevens is Pirtek al jaren lang een vaste partner in de FEDA, wanneer het gaat om het veilig werken met hydrauliek.