Taking you to PayPal...

Loading...

Case studies franchisenemer

Etienne Monteny - Elke dag is anders

Sinds augustus 2013 is Etienne Monteny Pirtek franchisenemer van de vestiging in Den Bosch. Daarvoor heeft hij gewerkt bij Pirtek Breda. Eerst als monteur en later als center manager. “Toen ik de kans kreeg om de vestiging Den Bosch over te nemen, heb ik die kans met beide handen aangegrepen. Ik kende het bedrijf toen al goed waardoor het voor mij een relatief kleine stap is geweest om deze beslissing te nemen.

De Pirtek formule zit bovendien dusdanig goed in elkaar dat dit mijn vertrouwen als startende ondernemer heeft gesterkt.

Mij wordt vaker de vraag gesteld wat Pirtek zo uniek maakt. Het antwoord daarop is niet in een regel te vatten. Pirtek is een merk dat goed in de markt staat aangeschreven. Niet alleen door onze mobiele 1-uur service maar ook door het planmatig onderhoud dat wij bieden, zoals Total Hose Management, preventief onderhoud, Olie management, testcertificering en hydrauliekslang inspectie. Hiermee onderscheiden wij ons in de markt. En dat doen we met goed opgeleide monteurs en een uitgebreid assortiment kwaliteitsproducten (hydrauliek) slangen, appendages enz.

Met een klein enthousiast team, het leveren van onze services en kwaliteitsproducten willen we de klanten in onze regio goed bedienen. Ons team bestaat uit drie monteurs en een nieuw business manager. Elke ochtend om half 8 hebben we samen, onder genot van een kop koffie, een korte werkbespreking over de vorige dag. Wat is er gebeurd, welke klanten en nieuwe klanten zijn bezocht? Om 8 uur worden de bussen bijgevuld en doe ik de administratie. Daarna ga ik op pad om bestaande klanten en nieuwe klanten te bezoeken. Wat ik leuk vind? Het werk, elke dag is anders. De samenwerking met het eigen team, de collega’s, de samenwerking met het hoofdkantoor.

We bestellen de producten bij ons hoofdkantoor, krijgen van hun ondersteuning en trainingen. Het is erg prettig dat je als zelfstandig ondernemer op hen kunt terugvallen als dat nodig is.

We zijn actief in 9 marktsectoren

In de markt kunnen en willen we ons nog meer onderscheiden. We leveren onze diensten in negen marktsectoren waaronder de transport-, bouw-, logistieke-, agrarische- maritieme- en industriële sector. In de laatste sector brengen we bijvoorbeeld Total Hose Management meer onder de aandacht. Bij Total Hose Management brengen we alle hydraulische slangen in kaart en maken we, in overleg met de klant,  een plan voor preventief onderhoud. Dit betekent voor de klant meer veiligheid, minder kosten en kans op onverhoopte stilstand.

Als ik bij nieuwe klanten kom, vertel ik hierover. En uiteraard ben je dan meer dan tevreden als je de Pirtek services bij nieuwe klanten en bestaande klanten kunt uitvoeren”.

> Terug naar... Case studies franchisenemer