Taking you to PayPal...

Loading...

Services

Slangenreiniging Slangenreiniging

Slangenreiniging

Pirtek onderscheidt zich door het toepassen van een procedure op locatie of op de Service centers waarmee de diverse slangen en leidingen worden gereinigd alvorens deze gemonteerd worden op de diverse machines of installaties. Het zgn Hose Cleanen.

Het gevaar kan al in een klein vuiltje zitten. Zelfs de allerfijnste vuildeeltjes, niet zichtbaar voor het oog,  in de olieaanwezig beschadigen op lange termijn pompen, regelkleppen of andere componenten. De gevolgen: vermogensverlies of zelfs systeemuitval. De vervuiling in slangen is afkomstig van achterblijvende olie en vet en van metaal- en rubberdeeltjes. Maar het wordt ook veroorzaakt door verschillende werkprocessen van zagen, buigen en flairen van leidingen, persen van koppeling en huls en te lange intervallen bij het vervangen van filters enz.

Om te voorkomen dat deze verontreiniging in het hydraulisch systeem terecht komt, wordt iedere afgezaagde slang vóór het assembleren inwendig door ons gereinigd. Dit doen we door Hose Cleaning.

Met een Hose Clean pistool worden vanaf beide uiteinden twee proppen in de slang geschoten voor een maximale reiniging van eventuele vuildeeltjes. Om te voorkomen dat er alsnog  vuil in de slang komt alvorens montage op de machine, worden gele conische pluggen tijdelijk in de slang gestoken. Deze worden vervolgens weer verwijderd op het moment dat de slang daadwerkelijk op de machine wordt gemonteerd

Wilt u meer weten over deze service, neem dan contact op met een van onze Pirtek centers.