Snellere bevoorrading door nachtelijke service

Hydrauliekblog

Sinds augustus 2019 is het centrale magazijn van Pirtek Benelux als eerste binnen de Europese organisatie overgegaan op nachtelijke haal- en brengservice voor de diverse centers. Hierdoor is een snellere bevoorrading mogelijk van de zelfstandige Pirtek Centers elders in het land.

Spoedleveringen

Pirtek Europe, opgericht in Engeland (1988) is Europees marktleider in het op locatie vervangen van (hydrauliek) slangen. Met deze overname verstevigt Pirtek deze positie als de nummer 1 in Europa. Voor Slangakuten betekent dit dat in één klap een degelijke organisatie met hoogwaardige kennis beschikbaar is, waardoor het sneller de Scandinavische markt kan bedienen en de markt uitbreiden.

Alex McNutt, Group CEO van Pirtek Europa hierover: “Ik ben bijzonder enthousiast dat Slangakuten nu een onderdeel is van onze keten en we kijken met veel vertrouwen er naar uit met Stefan Fallenius als Managing Director de Scandinavische markt uit te breiden. Slangakuten is uitstekend georganiseerd en het levert een substantiële meerwaarde voor onze Europese activiteiten.”

Stefan Fallenius, CEO en tevens oprichten van Slangakuten: “Ik ben opgetogen toe te treden tot de Pirtek Europe groep. Dit stel ons in staat onze marktpositie te verstevigen en uit te bouwen. De komende maanden wordt de Pirtek huisstijl doorgevoerd om de excellente service van deze formule aan te bieden aan zowel de bestaande Slangakuten klanten als aan nieuwe.”

Logistieke aanpassingen

“Vervolgens moest logistiek ook het één en ander worden aangepast. Een gecompartimenteerde ruimte werd ingericht waar de chauffeur gedurende een afgebakende tijd én bewegingsruimte zich in het magazijn kan begeven om lading te lossen of op te halen.” Nick wijst op de gescheiden ingang van het pand met eigen alarmsysteem: “Ook de Pirtek Centers hebben een vergelijkbare oplossing; meestal een zelfstandige container box waarvan de nachtleverancier eveneens een sleutel heeft.”

Ieder Pirtek Center in de Benelux kan nu tot het moment wat voorheen sluitingstijd was (16:30 uur) nog een order plaatsen; deze wordt vervolgens door de avondploeg gereed gezet en is de volgende ochtend op plaats van bestemming. Bijkomstige gunstige situatie is dat er in de nacht minder verkeer op de weg is waardoor de transporten hoegenaamd geen vertraging oplopen.

Gewoon

Pirtek is specialist in mobiele hydrauliekslang vervanging op locatie. Het is voor ons bedrijf dat de claim “binnen 1 uur ter plaatse” blijvend wil waarmaken van groot belang dat niet alleen de monteur ter plaatse is, maar natuurlijk ook zijn gereedschappen en materialen. Voor dit doel is deze service toegevoegd aan de Pirtek dienstverlening

“Bij Pirtek staan drie factoren hoog in het vaandel: snel, betrouwbaar en veilig. Voor onze klanten is dit vaak een verrassende insteek, voor ons is dit eigenlijk de gewoonste zaak van de wereld. Heel gewoon.”

(Afbeeldingen zijn illustratief)