Pirtek XXL voor zware industrie

Hydrauliekblog

Pirtek België heeft het dienstenpakket uitgebreid met meerdere servicewagens die zijn ingericht voor inzet in de zware industrie. Denk hierbij aan de mijnbouw.

Mijnbouw en steengroeve

Uit onderzoek is gebleken dat de wachttijden bij slangbreuk in de mijnindustrie onacceptabel hoog is. Pirtek is marktleider in het vervangen van hydrauliekslangen. Het is daarom logisch dat Pirtek instapt in deze markt en de befaamde ‘1-uur service’ doortrekt tot in de zware industrie, specifiek de mijnbouw.

Sommige economen voorspellen dat de economische groei de komende tijd minder voorspoedig zal gaan. Gevolg daarvan is naar verwachting dat machines langer mee moeten en meer onderhoud zullen vragen. Pirtek is helemaal klaar voor deze extra servicevraag. Zo werd de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in het wagenpark, waardoor het servicenetwerk nog verder is verdicht. De Pirtek-monteurs zijn overal en altijd gegarandeerd binnen 1 uur ter plaatse. In totaal heeft Pirtek in Nederland en België inmiddels 100 serviceauto’s op de weg. In België nam Pirtek in de mijnstreek daarnaast een aantal 7,5-tonners als servicewagen in gebruik. Ze voorzien in de specifieke service-eisen vanuit de mijnbouw.

Binnen 1 uur op locatie

De 1-uur service houdt in dat een monteur met volledig ingerichte servicewagen binnen 1 uur op locatie is. Speciaal voor de mijnbouw zijn er slangen aan boord tot 4 duims. Meerdere maten met 4 tot 6 stalen inlagen.

De servicewagens zijn gestationeerd op de centers Luik en Brussel, maar omdat de servicemonteurs de gehele dag onderweg zijn, is er altijd een monteur in de buurt.

Verder voordelen zijn

• 24h/24 7d/7 365 per jaar oproepbaar
• Ter plaatse compleet assortiment van grote diameter 1¼ → 4” slangen
• 4/6 stalen spiraalinlagen
• Totaal assortiment
• Ter plekke gemonteerd
• DNV-Type approval
• MSHA goedgekeurde buitenmantels

Pirtek hydrauliekservice voor mijnbouw en steengroeve