Taking you to PayPal...

Loading...

Logistieke sector

Marktleider Euro-Silo (Gent) kiest voor Pirtek

Euro-silo, is een prominente speler in de haven van Gent. Het is de marktleider voor graan op- en overslag. Goed voor opslag en distributie van 650.000 kubieke meter graan en aanverwante producten. Verdeelt over twee locaties,  beschikt het bedrijf over een loswal van totaal 1300 meter. Via Euro-Silo worden vele afnemers in de voedselindustrie van graan voorzien.

Om dagelijks deze duizenden kubieke meters graan te verwerken, maakt het bedrijf gebruik van uiteenlopende additieve transportsystemen, waaronder wielladers heftrucks en hoogwerkers. Het betreft enkele tientallen machines. Deze vallen onder beheer van garagist Dirk Van Laecke. Al bijna 10 jaar is hij aan dit bedrijf verbonden en weet daar als geen ander het belang van een betrouwbaar machinepark.

Corrosie en inspectie

De mobiele machines zijn vrijwel continue in bedrijf. In een omgeving als de haven wordt veel geëist van de machines. De hydrauliekslangen (flexibels) zijn onderhevig aan mechanische slijtage maar ook invloeden van buitenaf: corrosie. Van Laecke en zijn medewerkers inspecteren daarom met regelmaat de status van de hydrauliekslangen. Dit geschiedt in eigen beheer. Bij een bepaalde mate van corrosie of slijtage worden sommige machines voor onderhoud gepland en uit productie gehaald. Pirtek wordt dan ingeschakeld om alle hydrauliekslangen te vervangen. Ook de slangen die nog geen schade vertonen. Deze combinatie van eigen inbreng en het vakwerk van Pirtek zorgt voor een kosten-efficiënte oplossing. Andere bedrijven kiezen in vergelijkbare situatie er voor om ook de inspectie door de Pirtek-mannen te laten uitvoeren.

Speedservice

Ondanks deze zorgvuldige wijze van preventief onderhoud kan tijdens het werk een mechanische schade ontstaan. Ook worden soms machines omgebouwd en moet een wijziging aan de hydrauliekinstallatie worden uitgevoerd. Op zulke momenten maakt Dirk Van Laecke gebruik van Pirtek’s speedservice en is binnen 1 uur een monteur ter plaatse, met een volledig ingerichte servicewagen. Pirtek’s servicewagen wordt ook wel mobiele werkplaats genoemd.

Afspraken nakomen

Als een vanzelfsprekendheid meldt Dirk Van Laecke dat hij het belangrijk vindt dat afspraken die hij met zijn leveranciers maakt daadwerkelijk worden nagekomen. Dit was een belangrijke reden om over te stappen op de dienstverlening van Pirtek. Stephan Melis, Zaakvoerder/Directeur van leverancier Pirtek Roeselare bevestigt dit. Betrouwbaarheid naar de partner is belangrijk. “Wij proberen niet alleen te doen wat we beloven, maar als het kan een stapje extra.”

Tevreden

Sinds eind 2017 is Pirtek gegund de hydrauliekslangen en flexibels op het rollend materieel van Euro-Silo te onderhouden. Dit heeft tot dusverre voor beide partijen een tevreden gevoel opgeleverd. Lachend sluit Dirk het gesprek af: “Ja, over Pirtek heb ik geen klachten. Ik zou Pirtek zeker adviseren!”

> Terug naar... Logistieke sector